1053.Budapest, Ferenciek ere 5.   Telefon: +36-1/3171 644   E-mail: pegazus@pegazus.hu
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.

Mexikó

Mexikó – ez a varázslatos ország – rendkívül gazdag idegenforgalmi kínálattal rendelkezik. Titokzatos piramisai, számos régészeti lelőhelye, a gyarmati idők hangulatos városai, egzotikus növényvilága, fenséges hegyvonulatai, gyönyörű, fehérhomokos tengerpartjai és nem utolsósorban barátságos, közvetlen lakosai a mexikói utazást egy életre szóló, felejthetetlen emlékké teszik! 

 

PROGRAMOK DÉL - MEXIKÓBAN - TABASCO ÉS CHIAPAS ÁLLAMOK
 

 

Trópusi esőerdőktől a fenséges hegyvonulatokon, folyó- és partvidékeken és síkságokon át Dél-Mexikó változatos tájakkal várja az idelátogatókat. A terület rendkívül gazdag természetes vizekben, és ebből fakadóan számos természeti csodával rendelkezik, mint például a Misol-Ha zuhatag, az Agua Azul vízesés, a Chiflón vízesés, a Montebello tavak és a Pantanos de Centla Bioszféra Rezervátum. Számos folyó többek között Mexikó két legjelentősebb folyója az Usumacinta és Grijalva szeli át a vidéket, melyek valaha a maják kereskedelmi útvonalát jelentették. 
Tabasco és Chiapas állam rendkívül gazdag a maja és olmék kultúra régészeti lelőhelyeiben. A programok során megtekinthetjük a dzsungel mélyén rejtőző, titokzatos, egyik legszebb maja romvárost, Palenque-t; hajóra szállva eljuthatunk az ókori maja városba, Yaxchilánba, mely Mexikó és Guatemala határán, az Usumacinta folyó egy természetes kanyarulatában fekszik és ilyen módon három oldalról víz veszi körül. Comalcalco az egyetlen maja város, amely vályogtéglából épült, Bonampakban pedig az eddig valaha is feltárt legszebb maja freskók kerültek napvilágra. Villahermosában a Parque-Museo de La Venta szabadtéri múzeumban - hasonló környezetben, mint ahol megtalálták őket - tekinthetjük meg az olmékok által készített, hatalmas kőfejeket.
Számos, hagyományaikat ma is őrző, bájos indián falvakat járhatunk be (San Juan Chamula, Zinacantan), és felfedezhetjük a gyarmati építészet különleges hangulatát San Cristobálban

 

Kakaóültetvénnyel rendelkező haciendára látogatva megismerkedhetünk a csokoládé készítés eredeti módjával.  
 

A megadott programok tengerparti üdüléssel (pl. Acapulco, Cancun, Riviera Maya) meghosszabbíthatóak!

 

VILLAHERMOSA
 

Villahermosa Mexikó Tabasco államának fővárosa, a tenger partjától mintegy 50 km-re fekszik. Természetes vizekben rendkívül gazdag, ezért a „Vizek Városának” is nevezik. 
A város az ősi olmék kultúra számos emlékét őrzi. Az „Illúziók Tavánál” megépített buja trópusi parkban található szabadtéri múzeum, a Parque-Museo de La Venta, ahol a La Ventából származó hatalmas olmék szobrokat (Kr.e. 1400-1200) a lelőhelyükhöz hasonló környezetben helyezték el. A skanzen melletti kis állatkertben főleg papagájokat, tukánokat, kígyókat, krokodilokat és majmokat, valamit egyéb ragadozó állatokat lehet megnézni.
Olajiparának és turizmusának köszönhetően repülőtere napi 60 járatot fogad, modern szálloda infrastruktúrával és kiváló turisztikai szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek Villahermosát a környék felfedezésének kiváló kiindulópontjává teszik.

 

 

EGYNAPOS PROGRAMOK TABASCO GYÖNGYSZEMEI CHIAPAS FELFEDEZÉSE

 

 

 
CHIAPAS LEGJAVA VÍZ ÉS MAJÁK NYOMÁBAN DZSUNGEL ÉS PIRAMISOK

 

MINI YUCATÁN KÖRÚT
 

A Yucatán-félsziget  Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert (a Hondurasi-öbölt) választja el a Mexikói-öböltől. 
A program során bejárjuk a Yucatán-félsziget nevezetességeit: az egykori, virágzó maja és tolték települések közül Ek Balam, Uxmal, Chichen Itza  romvárosokat, a lenyűgöző állatvilággal rendelkező Rio Lagartos Nemzeti Parkot, a gyarmati építészetéről nevezetes Valladolid települést és Izamalt, melyet a félsziget legrégebbi lakott városának tartanak. Körutazásunk végén 5 éjszaka tengerparti pihenést javaslunk Cancunban vagy Riviera Maya tengerparton.

 

MINI YUKATÁN KÖRÚT ÜDÜLÉS A RIVIÉRA MAYÁN ÜDÜLÉS CANCUNBAN