1053.Budapest, Ferenciek ere 5.   Telefon: +36-1/3171 644   E-mail: pegazus@pegazus.hu
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.

Peru és Bolívia

AMERICO KALANDTÚRÁK

 

A legek és kontrasztok túrája

 

16 nap Dél - Amerika szívében a Csendes-óceántól az Andok belsejéig, majd kalandos utazás az Andok havas csúcsaitól a trópusi esőerdőkig. Utunkat Pizarro városával kezdjük. Séta Lima óvárosában, az Unesco világörökség részét képző koloniális épületek között. Fürdés az oroszlán fókákkal, majd repülés a Nazca vonalak felett. Kirándulás Arequipából a Colca kanyonhoz, ahol a világ legnagyobb repülőmadarai fészkelnek. Néhány nap az inka fővárosban,Cuscoban, majd misztikus utazás Machu Picchuhoz. Kalandozásunk során fürödhetünk a Csendes óceánban, meleg vízi termál forrásban, hegyi patakokban és a Titicaca-tóban egyaránt. Megismerkedünk a világ legmagasabban fekvő fővárosával, La Pazzal, Latin Amerika egyedülálló, legkülönösebb fővárosával, majd azoknak akik tovább maradnak, kevesebb mint 1 óra leforgása alatt átkelhetnek az Andok hágóin, hogy leereszkedjenek Amazonia leggazdagabb őserdejébe Madidiba, ami nem csupán az amazóniai őserdő egyedülálló nemzeti parkja, hanem egyben a Föld teljes nyugati féltekének állat és növényvilágban leggazdagabb területe, amelyre csak az 1990 –es években bukkantak rá a tudósok. Egyedül Madidiban él 1110 madárfaj, édesvízi delfinek, krokodilok, anakonda és még sok kedvenc. Itt a pingvineken kívül szinte az őszes Dél Amerikában élő állatfaj megtalálható. Már csak az a kérdés hogy látjuk-e. Több, tudósok számára is ismeretlen faj él e vidéken, amely csupán néhány éve érhető el turisták számára. A túra során a múlt fantasztikus emlékei mellett mindenkinek bőven lesz lehetősége megismerkedni a helyiekkel és a mai élettel.

 

1. nap: Budapest - Lima
Utazás egy európai átszállással Limába, érkezés az esti órákban.
Szállás: Lima
 

2. nap: Lima

Városnéző séta az óvárosban: elsősorban a történelmi belváros látványosabb részeit járjuk be, melynek épületei ma már az UNESCO világörökség részét alkotják. Főtér (Plaza de Armas), katedrális, és az óváros legszebb templomai: Santo Domingo, Merced és a Szent Ferenc templom. Ferencesek kolostora és annak katakombái, ami szintén UNESCO világörökség. Vacsora után esti séta a kivilágított óvárosban.

Szállás: Lima
 
3. nap: Lima - Pisco
Kora délután buszra ülünk, és dél felé indulunk. Első utunk a sivatagban vezet egészen Nazca-ig. Útközben megállunk Pisco városában, hogy onnét hajóba üljünk és felfedezzük a régió élővilágát.
Szállás: Pisco


4. nap: Pisco – Paracas – St. Gallan-sziget
Paracas Nemzeti Park élővilága: kirándulás a szigetekre, ahol gazdag madárkolóniát, és oroszlánfókákat láthatunk.        
Szállás: Pisco

 

 

 

5. nap: Pisco - Nazca vonalak

Nazca - ősi vízrendszerek a sivatagban: kora reggel indulás a Nazca vonalakhoz és repülés a sivatag, és a hegyek találkozásánál. Este továbbindulás Arequipába.

Szállás: buszon       
 
 

6. nap: Arequipa

A fehér városnak nevezett Arequipa az UNESCO világörökség részét képezi. Peru egyik legszebb városa, amely 6.000 méteres vulkánok lábánál fekszik. Hajnalban érkezés Arequipába, délelőtt pihenés. Délután gyalogos városnézés: Szent Katalin kolostor, La Recoleta, San Francisco, La Compania, Katedrális.

Szállás: Arequipa
 
 

7. nap: Colca Canyon

A Colca Canyon a világ legmélyebb kanyonja, kétszer mélyebb, mint a Grand Canyon. A kanyon túloldalán tiszta időben látható a  Mismi havas csúcsa, ahonnét az Amazonas ered. Arequipaból indulva átkelünk egy 4900 méteres fennsíkon, hogy aztán leereszkedjünk Chivay hegyi faluba. Elmegyünk egy kilátóhelyre, mely alatt kondorkeselyűk, a világ legnagyobb repülő madarai fészkelnek. Ha szerencsénk van, egészen közelről láthatjuk őket repülni. Egész napos kirándulás, késő délután visszautazás Arequipába.
Szállás: Arequipa
 
 
 
 
 
8. nap: Arequipa – Cusco
Utazás az Altiplano 4000 méter feletti fennsíkján, majd  átkelünk a 4335 méteres La Raya hágón, hogy leereszkedjünk Cusco városába. Reggel indulás Cuscoba, érkezés az esti órákban. Érkezés után célszerű lepihenni a magaslat miatt.
Szállás: Cusco
 
 
9. nap: Cusco környéke
Cusco környékén töltünk egy teljes napot. Amennyiben fogad minket a helyi sámán el-látogatunk hozzá és részt veszünk egy misztikus szertartáson, mely felkészít minket a spirituális utazásunkhoz a hegyek belsejébe. A félnapos kirándulás Cuzco környékén - Quenco (Naptemplom); Holdtemplom; Puca Pucara; Sacsayhuaman - látványa ráhangol a következő napra, hogy Machu Picchu-t úgy lássuk meg, ahogy azt kell, lelkileg felkészülve, ráhangolódva a misztikus helyre. Ebéd egy halastónál, majd visszamegyünk Cuzcoba,
Szállás: Cusco
 
 

10. nap: Cusco

Délelőtt még Cuscoban vagyunk, majd délután elutazunk  busszal, majd vonattal Aguas Calientesbe a Machu Picchu lábához, ahol már trópusi a táj, melegebb a levegő és több az oxigén. Ez már Amazónia.
Szállás: Aguas Calientes
 
 
11. nap: Machu Picchu
„A hegyek az Istenek, a Nap az uralkodójuk, az emberek az alattvalóik,  ezüst a Hold könnye, arany a Nap szeme, Urubamba az inkák szent folyója."
Az inkák nem használták a kereket és nem ismerték az ökröt, Machu Picchu mégis felépült és a mai napig egyedülálló a világon.  A cél, hogy Machu Picchu-t úgy éljük meg, hogy ne csak a fotókat vigyük haza, hanem valami olyan lelki többlettel térjünk vissza, amit nem lehet lefotózni, nem lehet megvásárolni, sem otthoni élménybeszámolókon elmesél-ni.  A kirándulás célja a az, hogy  lelkileg megtisztulva más érzésekkel utazzunk innen tovább, mint ahogy ideértünk.
Szállás: Aguas Calientes
 
 
 
 

12. nap: Cusco (3560 m).
Visszautazás az inkák szent földjén, az Urubamba folyó völgyében  az egykori inka fővárosba. Kora reggel indulás Ollantaytamboba vonattal, majd busszal Cuscoba. Városnézés Cuscoban: Coricancha Palota
Szállás: Cusco
 

 

13. nap: Cusco- Puno - Titicaca tó (3810 m)

Utazás a Titicaca-tóhoz, ahol megnézzük az UNESCO világörökség részét alkotó úszó szigeteket, az Uros indiánok lakhelyét. Meglátogatunk egy indián családot  az egyik szigeten, hogy betekinthessünk a helyiek mindennapi életébe. Reggel: Indulás Punoba a Titicaca-tóhoz, érkezés a délutáni órákban. Kirándulás a világhírű úszó szigeteken élő Uros népcsoporthoz
Szállás: Puno
 
14. nap: Puno – Copacabana - La Paz (3800 – 4100 m).
Utazás a Titicaca-tó melletti Sillustanihoz, amely egy pre-inka ceremoniális központ és temető, a térség talán legmisztikusabb helye. Délelőtt még a Titicaca-tónál leszünk, majd kora délután indulunk La Pazba. Végig a Titicaca-tó mentén halad utunk, érintve Copacabana zarándokhelyet, ahol megállunk ebédelni.  A város nem csak az inkák, hanem a keresztényeknek is zarándokhelye, mivel a helyiek szerint Szűz Mária megjelent a tóban. Azóta hatalmas katedrális épült ide és szent helyként tisztelik a várost. Átkelve a Titicaca-tavon, elérkezünk La Pazba. La Paz fekvése annyira különleges, hogy az ideutazó a város első látványát soha nem felejti el. Dél- Amerika legkülönlegesebb  fővárosa.
Délelőtt: Puno, kora délután indulás La Pazba. Útközben Copacabana zarándokhely, estére érünk La Pazba.
Szállás: La Paz

 

 

 

15. nap: La Paz (3500 - 4000 m).

La Paz Dél-Amerika  legtradicionálisabb fővárosa, szinte az egész város egy nagy piac, amely egy hatalmas völgyben fekszik, amit havas csúcsok vesznek körül.
Gyalogos városnézés: Szent Ferenc templom, a Katedrális és az óváros épületei kerülnek megtekintésre.
Szállás: La Paz
 
16. nap: La Paz – Lima – Budapest (éjszaka a repülőn, Budapestre érkezés másnap).
 

17. nap:  Hazautazás La Paz – Miami– Madrid -Budapest útvonalon.
06:16-kor indulás La Pazból, Miamiba érkezés 15:49-kor, majd továbbrepülés Madridbanm, éjszaka a repülőn.

 

18.nap: hazaérkezés
09:10-kor érkezés Madridba,11:40-kor továbbrepülés Budapestre, érkezés 14:40-kor.

 

 
Időpont: 2018. januári út betelt.
 
Új időpont: 2018. június 15.

Részvételi díj/fő: 2.800 USD / fő kétágyas elhelyezés esetén + nemzetközi repülőjegy

Minimum létszám: 6 fő
 
Az ár tartalmazza:
- 17 éjszaka szállás egy-, vagy kétágyas szobákban
- programok és belépők, valamint transzferek a leírás szerint
- repülés a Nazca vonalak felett
- magyar nyelvű idegenvezető és ahol szükséges, ott helyi szakember is jön velünk.
 
Az ár nem tartalmazza:
- nemzetközi repülőjegy és illeték
- étkezések, melyek kb. költsége 20-25 USD/fő/nap
- Nazca vonalaknál aki szeretne repülni reptéri illetéket kell fizetnie.
- elutazáskor a La Paz reptéren illetéket kell fizetni.
 

Jelentkezés és felvilágosítás:


Pegazus Sport Tours Kft. 1053. Budapest, Ferenciek tere 5.
gyongyver@pegazus.hu
Telefon: 3171-644 / 222.