1053 Budapest, Ferenciek tere 5. • Telefon: +36-1/3171-644 • Fax: +36-1/267-0171 • E-mail: pegazus@pegazus.hu
 
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.
 
 

Hírlevél

Bajnokok Ligája

Bajnokok Ligája 2016/2017-es szezon menetrendje

Bajnokok Ligája 2016/2017-es szezon árai


UEFA Bajnokok Ligája


Az UEFA-bajnokok ligája (gyakran csak BL), teljes nevén angolul UEFA (Union of European Football Associations) Champions League, egy európai klubcsapatok részvételével játszott labdarúgó sorozat, mely évente kerül megrendezésre. Minden európai országból az elmúlt időszakban elért eredményeiktől függően indulhat egy, kettő, három, illetve négy klub. Az induló csapatok az adott ország bajnokságának megnyerésével (illetve második, harmadik, negyedik helyének elérésével) vívják ki a részvételt.

A csoportkörben nyolc, egyaránt négycsapatos csoportot képeznek. A csoportokban a csapatok körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással. A csoportok első két helyen záró csapat az egyenes kieséses szakaszba jut, a harmadik helyezettek a 2013–2014-es Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják, míg az utolsó helyezettek kiesnek.

A BL győztese részt vesz az UEFA-szuperkupa döntőjében, ahol az Európa-liga győztesével játszik, valamint részvételi jogot szerez a FIFA klub-világbajnokságra is.

Forrás: Wikipedia