1053 Budapest, Ferenciek tere 5. • Telefon: +36-1/3171-644 • Fax: +36-1/267-0171 • E-mail: pegazus@pegazus.hu
 
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.
 
 

Hírlevél

Réunion és Madagaszkár - Vulkánok és Lemúrok Földjén
 
Madagaszkár nem csupán a fosszíliák miatt érdekes, és azért mert itt találták az eddigi legrégibb dinoszaurusz csontvázat, hanem különös élővilága miatt is.  A sziget élővilágának több mint 80%-a endemikus, csak a szigeten fellelhető faj, melyre a 80 millió éves izolált lét ad magyarázatot. Madagaszkár egyike a 92 országnak, ahol majomfélék találhatók, de önmaga egyedül a világ összes majomfaj 11%-nak és az alfajok 21%-nak ad otthont.
Itt nemcsak a 17 lemúr faj, hanem a madárvilág is egyedülálló a világon , mivel az itt található madarak 51%-a endemikus. Különös a növényvilág is amelynek közel 6000 faja 96%-ban őshonos, több orchidea faj található a szigeten mint egész Afrikában.Az utunk során a szigetnek az északkeleti részét járjuk be, ahol még megmaradt az erdő egy része, és még egy darabig talán nem épülnek fel a nagy turistaszállók. Lehetőségünk lesz bepillantani a szigetlakók világába, mert olyan helyeken fogunk járni, ahova a turisták nem jutnak el, de még a fővárosból is kevesen látogatnak el.
Utazásunk során az ország egyik legizoláltabb régióját derítjük fel, ahol a legritkább a turista, viszont a leggazdagabb a természet. Betonozott utak csak részben vannak, de talán ennek köszönhetően a térség legnagyobb részén a természet még érintetlen. Bejárjuk az ország északkeleti részét több mint 50 fahídon átkelve, legalábbis ahol még megvan a híd, ahol nincs ott vagy építünk, vagy várunk. Megpróbálunk eljutni egy szigetre, ahova még a helyiek sem járnak, majd a Masoala-félszigeten a lemúrok között túrázunk. Utunk végén a Rodrigues- szigeteken megpihenve hagyjuk leülepedni az élményeket,  amely a térség legkevésbé látogatott szigete a lakott szigetek közül. Az út elején meg teszünk egy kis kitérőt Réunion vulkánszigetre is.

"Madagaszkár egyik legnagyobb ajándéka a helyi emberek. Átutazva a kis falvakon, faluközösségeken, sokat tanulhatunk a helyiektől.Talán az összes utam közül ez a túra inspirálja leginkább az elmét, mivel itt szembesülünk legjobban azzal, hogy mennyire szükségtelen szennyezni a természetet oly mértékben, ahogy azt Európában tesszük, és hogy más országokban milyen kevés is elegendő lehet a boldogsághoz."  (Americo - az út szervezője és idegenvezetője)
 


1. nap: Budapest -Réunion
Utazás európai átszállással Réunion szigetére. Éjszakázás a repülőn.

2. nap: Réunion

Érkezés Réunionra,  a vulkánszigetre.  A sziget keleti részét járjuk körbe. A vulkánkitöréskor a láva ezen az oldalon folyik bele a tengerbe. Szállás: Réunion.3. nap: Réunion
Kirándulás a sziget belsejébe, a hegyekbe, egész napos túrázás a szigeten. Szállás: Réunion.

4. nap: Réunion
Kirándulás a vulkánhoz, egész napos túrázás a szigeten. Szállás: Réunion.