1053 Budapest, Ferenciek tere 5. • Telefon: +36-1/3171-644 • Fax: +36-1/267-0171 • E-mail: pegazus@pegazus.hu
 
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.
 
 

Hírlevél


Az Amazonas vidékén a levegő mindig forró és rendkívül párás. Ideális régió mindazoknak, akik a természettel közeli kapcsolatot keresik a világ legnagyobb esőerdőjében. 1850 óta Manaus a dzsungel fővárosa, ahol a legfőbb bevételi forrást a gumifa ültetvények adják. Innen indulnak a folyón át az esőerdő belsejébe a turista csoportok, hogy részt vegyenek izgalmas kaland túrájukon. Dzsungeltúra program Ariau Amazon Towers:

1.nap: 8:00-kor indulás Manausból a 2 órás amazonasi hajóútra. Ebéd után látogatás egy indián faluban.
2.nap: gyalogtúra a dzsungelben, piranha horgászat és éjszakai aligátor (kajmán) les.
3.nap: kora reggel az ébredő dzsungel felfedezésére lesz lehetőség, 14.00 órakor visszautazás Manaus-ba, vagy a repülőtérre.

Dzsungeltúra program Amazon Village:


1.nap: 8:30-kor indulás Manausból a 2 és félórás hajóútra. A hajóra maximum 5 kg poggyász vihető fel, a nagyobb csomagot Manausban biztonságos tárolóban, vagy a hotelben lehet hagyni. Délután szabad, este aligátorles.
2.nap: séta a dzsungelben, délután motoros kenuval kirándulás a tavon és egy helyi település felkeresése.
3.nap: reggeli után visszautazás Manausba (érkezés délben).

Mivel a program reggel indul, ezért az azt megelőző éjszakára a Tropical Manaus hotelben helyezzük el utasainkat.


 
Ariau Amazon Towers***+

Manaustól 60 km-re, a Rio Negro partján, természetes környezetben található a világ legnagyobb cölöpökre épült szállodája,melyet Jacques Cousteau ihletett. A környezetbe szinte beleolvadó, kör alakú épületekben elhelyezkedő szobák egyszerű berendezésűek, a zuhanyzóban csak langyos folyóvíz áll rendelkezésre. Igény esetén tágas és kényelmes lakosztályok is foglalhatók. A hotelben olyan különleges programok foglalhatók, mint úszás a rózsaszín delfinekkel, helikopter túra, túlélő dzsungeltúra.

Szolgáltatások: 2 étterem, 4 bár, 2 kis medence, internet kávézó, tisztító szerviz, fitness terem, 2 magaslati kilátó, színházterem, program szervezés, helikopter leszálló pályák. 
Szobák: standard szobák terasszal, légkondicionáló, mini bár, fürdőszoba zuhannyal és WC-vel. A világítás este csak korlátozott ideig vehető igénybe, viszont gyertyát, vagy fáklyát lehet használni.
Ellátás: teljes ellátás (első nap ebédtől utolsó nap ebédig) brazil büfé ételkínálattal.


 
Amazon Village***
Manaustól 30 km-re, egy keskeny tó partján fekvő hangulatos szálloda. Manaus kikötőból 2 és félórás hajóúttal lehet eljutni, maga az utazás is egy külön élmény: a hajó keresztül halad a 3 folyó torkolatán is. Hála a savas víznek, nem kell fertőzést, megbetegedést okozó szúnyogoktól tartani.

Szolgáltatások
: étterem és bár, tágas recepció és hall, napozó terasz.
Szobák: különálló bungalók terasszal és függőággyal, két különálló ágy, fürdőszoba zuhannyal és WC-vel. Áram szolgáltatás nincs, a világítás este korlátozott ideig üzemel.
Ellátás: teljes ellátás (napi háromszori étkezés és napközbeni snack ételek a helyi konyha ízeiből).


 
Tropical Manaus Ecoresort*****
A luxusszálloda a brazil esőerdő kapujában, Manaus belvárosától 10 km-re található. A kényelmes elhelyezést kedvelőknek ideális kiindulóhely Amazónia növény- és állatvilágának megismeréséhez.

Szolgáltatások
: éttermek, bárok, sportolási lehetőségek, medencék, fitness, business center, pénzváltás, üzletek, WIFI, szobaszervíz, éjszakai bár.
Szobák: kényelmes szobák légkondicionálással, TV-vel, telefonnal, minibárral, széffel, teljesen felszerelt fürdőszobával ellátva.
Ellátás: reggeli.