1053 Budapest, Ferenciek tere 5. • Telefon: +36-1/3171-644 • Fax: +36-1/267-0171 • E-mail: pegazus@pegazus.hu
 
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.
 
 

Hírlevél

Jamaika

Negril

Montego Bay

Ocho Rios

Fakultatív programok


Jamaika semmihez sem fogható. Hajdanán felfedezőket, kalózokat és tengerészeket ejtett rabul a sziget szépsége, na és a kitűnő minőségű rum. A ma látogatók kalandot romantikát és hosszú, pálmafákkal szegélyezett homokos partokat találnak ebben a karibi édenben. Aki egyszer az országba látogat, biztosan visszatér. Mi lehet a sziget titka? Az emberek napnál is melengetőbb mosolya, a kávé egyedi aromája, a fűszerek illata, a rum zamata, a pulzáló reggea és ska zene, a változatos tájak, idillikus vízesések? Talán mind-mind együtt. A többi térségbeli szigettel ellentétben itt a kispénzű utazótól a milliomosig mindenkit szeretettel és szívesen látnak.

 


Hasznos  információk JamaikárólFőváros: Kingston.

Nyelv: angol.

Beutazási szabályok: 2013. március 7-től turisztikai, kulturális csereprogramok és a rövid távú üzleti utazások vonatkozásában – maximum 30 napos tartózkodás idejére – magyar állampolgároknak nem szükséges vízum. Az útlevelünknek a tervezett tartózkodás végétől számított plusz három hónapig érvényesnek kell lennie. Amennyiben az eredetileg tervezettnél hosszabb ideig akarunk az országban tartózkodni, az engedély hosszabbításáért keressük fel a megfelelő hivatalt (Immigration Office, 25 Contant Spring Road, Kingston 10) vagy információért, a tiszteletbeli magyar konzulátus irodáját.
Időeltolódás: -5 óra (Magyarország 12:00 = Jamaika 07:00 óra), nyári időszámítás idején -6 óra.

Pénznem: jamaikai dollár (JMD).

Pénzváltás: USD-t érdemes magunkkal vinni, amit hivatalos pénzváltóhelyeken, szállodákban, bankokban szabad beváltani. Az ismert hitelkártyákat nagyobb szállodákban és éttermekben elfogadják.

Hálózati feszültség: 110 Volt, adapter szükséges.

Időjárás:  a tengerparti részeken egész évben meleg, párás időre számíthaz évszakokat nem váltják egymás, egész évben tunk, csak az ország belsejében, a magasabban fekvő helyeken lehet hűvös. Trópusi záporokra májusban és júniusban, valamint az őszi honapokban lehet számítani. ritkán előfordulhatnak, azonban nagyon kevés az esős napok száma. Csapadékra májusban és júniusban, illetve szeptembertől novemberig lehet számítani. A nyári hónapokban a térségre jellemzően hurrikánok alakulhatnak ki.  Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg és nagyon erős napvédő krém. A hotelek, autóbuszok, éttermek többsége légkondicionált, ezért javasolt kardigán, melegebb felsőruházat csomagolása is. trópusi éghajlat  kb. 25-30 C-os hőmérséklettel és magas páratartalommal. A száraz időszak a téli hónapokra esik.  Hurrikánok jellemzően a júniustól novemberig terjedő időszakban alakulnak ki.

Egészségügyi tanácsok: kötelező oltás nincs, Hepatitis A és B oltás, tífusz elleni oltás ajánlott. Csapvíz fogyasztása helyett palackozott vizet igyunk!

Diplomáciai képviselet:  magyar nagykövetség nincs.
A diplomáciai feladatokat a Tiszteletbeli Konzulátus látja el (felügyelő képviselet: Mexikóváros):
10 Ripon Road, Kingston 5, Jamaica W.I.
Tiszteletbeli konzul: Bakon László
Telefon: 00-1-876-929-4759
Fax: 00-1-876-929-6707
E-mail: honconsulatehun@cwjamaica.com

További információ:www.konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs